Vesterålen Seaweed AS - anmodning om uttalelse til søknad om tillatelse til akvakultur i flytende anlegg på lokalitet Gisløy Nord i Øksnes kommune, Nordland fylke

Vedlagt er søknad mottatt 27. juni 2017 fra Vesterålen Seaweed AS om tillatelse til å etablere og drive akvakultur av makroalger på lokalitet Gisløy Nord i Øksnes kommune, Nordland fylke.

Kompetansen til behandling av saker om vannlevende planter (herunder tang og tare) som følger av akvakulturloven er ikke delegert til fylkeskommunene. Derfor har departementet den saksbehandlende og koordinerende rollen som fylkeskommunen vanligvis har i saker om akvakultursøknader.

Om søknaden

Det søkes om tillatelse til ny lokalitet for dyrking av flere arter makroalger. Det omsøkte arealet er oppgitt å være ca. 75 dekar med en planlagt årlig produksjon på 2000 tonn.

Det søkes om tillatelse til akvakultur av fingertare (Laminaria digitata), butare (Alaria esculenta), stortare (Laminaria hyperborea) og sukkertare (Laminaria saccharina). Søker oppgir at driftsform vil være taredyrking på rep/tau og flytende anlegg for påvekst av makroalge. Anlegget oppgis å være nær opp til eksisterende matfiskanlegg (multitrofisk anlegg). Øyfisk AS - lokalitet: Gisløy Nord.

Nærings- og fiskeridepartementet ber om at søknaden fra Vesterålen Seaweed AS vurderes og at søknaden, i samråd med søker, legges ut til offentlig ettersyn i en periode på fire uker.

Eventuelle merknader fra offentlig ettersyn eller kommunen sendes departementet jf. forskrift om samordning og tidsfrister i behandlingen av akvakultursøknader.

Dersom noe er uklart eller det eventuelt skulle være behov for ytterligere opplysninger kan seniorrådgiver Bergljot Strømme-Svendsen kontaktes, enten per telefon 22 24 64 72 eller per e-post .

Dokumentene i saken finnes her

Utskrift E-post

Søknad - etablering av akvakulturanlegg i sjø

KUNNGJØRING

I henhold til Lov om akvakultur (akvakulturloven) av 17.06.2005 med forskrifter, legges følgende søknad ut til offentlig innsyn i fire uker fra 15.09.2017.

Søknaden gjelder etablering av akvakulturanlegg i sjø

Kommune:      Øksnes

Navn på søker: Vesterålen Seaweed AS

Org.nr.:           917339937

Lokalitet:         Gisløy-N (Alge-prosjekt)

Kartref.:         Midtpunkt i anlegget N 68 57.808 E 15 15.387

Kontaktperson: Vidar Carlsen, tlf: 99 22 51 13

Søknaden er lagt ut til offentlig innsyn ved rådhuset i Øksnes kommune i Nordland og på kommunenes hjemmesider. Eventuelle merknader fremsettes skriftlig og oversendes kommunen innen 1 måned fra denne kunngjøringen.

For mer informasjon angående saksgangen se veileder søknadsskjema på nettadresse:

Kunngjøring - Myre Havbruk AS, Søknad om oppdrettslokalitet, Hornet

Søknad om akvakultur i Øksnes kommune

Søker: Myre Havbruk AS 998 030 919

Søknaden gjelder: Ny lokalitet, fangstbasert akvakultur

Omsøkt størrelse: 2340 tonn MTB av torsk

Lokalitet: Hornet

Koordinater: N 68º50,665 Ø 15º02,266`

Kontaktadresse:

Eventuelle merknader på denne lokalitetsplasseringen må fremsettes skriftlig og oversendes kommunen innen 1 måned fra 30.08.2017.

Vedlegg:

Søknad om dispensasjon fra arealplan Øksnes kommune - etablering av anlegg for fangstbasert akvakultur torsk

Hornet Grunnkart 1-5000

Hornet Sjøkart 1-50 000

Olex_Hornet

Posisjoner_Hornet

Hornet Sjøkart 1-5000

Søknad om dispensasjon for etablering av anlegg for fangstbasert avkakultur for torsk - lokalitet Horn i Romsetfjorden.

Myre Havbruk AS - søknad om fangstbasert akvakultur - lokalitet Hornet i Øksnes kommune

Søknad om fangstbasert akvakultur - Myre Havbruk - lokalitet Hornet - Øksnes kommune

Vedlegg 6 - Hornet kystsoneplankart

Vedlegg 7- Hornet Olex 1-5000