Øksnes husflidslag

Medlem av Norges Husflidslag
Øksnes Husflidslag teller lite i antall medlemmer, men de som er med er særdeles aktive. Antall medlemmer nå er 16 stykker.

Vi tar mål av oss til å være et lag der alle får være med å bestemme hva vi skal jobbe med, og der alle er med på å dra lasset sammen. Samtidig prøver vi å utnytte den kunnskapen som hver enkel av medlemmene sitter inn med, sammen er vi meget kunnskapsrike!

Av årlige gjøremål er Kulturminnedagen hvor vi samarbeider med Øksnes Kystlag og Øksnes Historielag en av de store oppgaver.
Under denne høstdagen prøver vi å profilere oss med ting som vi ønsker å vise at vi kan.

Tidligere arrangerte vi Husflidens dag, på lik linje med andre husflidslag, men har etter hvert funnet ut at vi heller slår sammen disse to arrangementene.

Her ser vi glimt fra Kulturminnedagen i -98 i Skipneset. Da farget vi garn med planter.

I 1999 satte vi i gang med et teppe som vi valgte å tove. Utgangspunktet var at vi
la kardet ull utover kaia i Skipnes, for øvrig en perle i Øksnes vestbygd. Kulturminnedagen gikk med til å tråkke rundt på teppet til det var så pass sammenfiltet at det kunne fraktes tilbake til Myre. Der har vi brukt høsten og tidlig vinter på å få det ferdig for å kunne gi det bort. Teppet kalte vi "Golfstrømmen", og ble overlevert til Øksnes Kommune anledning tusenårsmarkeringen . Kriteriene for at kommunen skulle få teppe var at det skulle få henge på veggen i et høyst ønsket kulturhus i Øksnes.

Hvert år prøver vi å arrangere kurs. Der legger vi vekt på å lære gamle håndarbeidsteknikker og tradisjoner, slik at vi kan føre dem videre.
Der ønsker vi folk som ikke er med i laget velkommen!
Ut fra den årsplan som vi lager på årsmøtet er det spennende gjøremål i år 2000 også. Det er nupperellekurs, billedvev, delta på julepynt konkurranse i Nordland, oppfølging på lappeteknikk- kurset m.m.

Høsten -99 arrangerte vi lappeteknikk- kurs. Alle deltagerne fikk laget seg flotte duker. Teknikken heter "Stjernemønster".
Et annet kurs har vært Nissekurs.

Her ser dere et utvalg av "Isolde Garm`s" smånisser.

Et flott innslag i nissehverdagen.

Hvert år i slutten av november deltar vi på Kystlagets julemesse. Der selger vi våre produkter, lodd og arrangerer aktiviteter hvor barn kan få lære teknikker, eller lage seg egen julepynt/ gaver.

Synes du dette høres spennende ut vil vi anbefale at du stikker innom oss en mandag ettermiddag mellom 18.00 og 21.00.
Vi holder til i kjelleren på adresse Kr. Rasmussens vei 9, 8430 Myre

Vi sees !!!